Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op voetreflexologie.startpagina.nl

voetreflextherapie bij MS

  • willem

    op het MS-forum wordt gesproken over voetreflextherapie

    de 1 heeft er baat bij,de ander meldt een terugval

    wie heeft er als MS-patient iets over te zeggen?

    mvgr willem

  • vera

    ik ben 12 jaar voetrefexologe en massagetherapeute, ik ken een mevrouw die al 20 jaar ms heeft,ophaar voeten is de wervelkolom en haar hoofd het gevoeligst. ms is niet te genezen nergens mee het volgende heb ik bij haar gedaan ; haar nek en schouders en stevige ontspannende massage gegeven, het resultaat , ze had in geen tijden zo een goede nachtrust gehad want slapen is voor ms patienten iets van een paar uur per nacht. GROETJES VERA

  • Madelon

    Ik heb me gespecialiseerd in auto-immuunziekten, waaronder MS.

    Naast mijn vele studies waaronder Chinese voetreflex, heb ik van een Chinese arts in de praktijk eigenlijk het meeste geleerd, waaronder een in China de traditionele Chinese Medische Lichaamsmassage.

    In Nederland behandel ik in Rotterdam mensen met MS. Ze kregen meer rust in hun hoofd en de shubs (aanvallen) bleven weg wanneer ze onder behandeling waren.

    Iemand met MS zal zich constant bewust moeten zijn van hoe hij leeft en een nieuwe weg in moeten slaan wil de ziekte tot stilstand worden gebracht.

    Ik kan de ziekte niet genezen, dat moet degene met MS zelf doen met behulp van inzicht en door de massages vindt er een nieuw evenwicht plaats.

    Ik genees de ziekte niet, dat doet de cliënt, maar ik zet het lichaam aan tot genezen, maar nogmaals degene met MS moet het doen.

    Groeten,

    Madelon

  • Leontien

    Wat interessant Madelon! Ik heb zelf sinds kort MS en ben bewust een omscholing gaan doen tot voetreflextherapeute. Het 1e jaar is inmiddels afgerond en ik geniet enorm van dit werk. Mijn studie (via Total Health) benadert de massages zowel uit Westerse als uit Chinese hoek. Het is bizar hoeveel verschillen daar in zitten…

    De levenswijze is natuurlijk super belangrijk, maar ik ben zelf ook heel erg aan het zoeken en aftasten wat deze massages voor MS-patiënten kunnen doen. Zo is een lymfemassage afgeraden, terwijl ontspanning juist heel veel kan doen. Ik masseer zelf ook iemand met MS en merk dat ik erg voorzichtig ben. MS is zo grillig, dat ik gewoon niet precies weet wat ik kan doen/zelf kan ontvangen…

    Groetjes, Leontien