Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op voetreflexologie.startpagina.nl

Gezichtsreflexologie

  • Nanny

    Heeft iemand ervaring met gezichtreflexologie?

    En dan bedoel ik het geven en ontvangen ervan.

  • H@ns.

    Hoi Nanny.

    Wat ik doe na elke lichaams massa is het hele hoofd behandelen met vrijven en drukken, dat wordt als heel rustgevend ervaren en als ik het zelfde krijg ervaar ik daar ook heel veel rust bij.

    Groeten H@ns.

  • helene

    bekijk de site facialreflex.com

    Er zijn een aantal gezichtsreflexologen in nederland, kijk even bij www.vnrt.nl voor reflexologen die dit als specialisatie hebben gevolgd. Je rekening wordt dan vergoed.

  • monique

    Ik doe nu 9 jaar voetreflexologie en 3 jaar gezichtreflexologie. Ik vind het een enorme aanvulling. De massage werkt anders. Via de voeten beinvloed je meer de bloedsomloop en via het gezicht meer de zenuwbanen. Beid massages werken op lichamelijk als emotioneel vlak. Clienten bij bij hebben soms een voorkeur voor gezicht en soms voor voeten. Meestal doe ik een combinatie. Het probleem van verschillende kanten aanpakken. Ik kan gezicht niet meer wegdenken uit mijn praktijk. Het effect is enorm, met name bij klachten die relatie met het hoofd hebben, hoofdpijn leerproblemen, gedragsproblemen. Ga gewoon zelf een keer ervaren. Als je de opleiding gezeichtrefelx doet, en het past helemaal neit bij je kan je na 1 weekend ook stoppen, of tijdelijk stoppen. Wel jammer overigens. Gezichtrefelx is minder zwaar voor je handen, maar volgens mij gaat het wel dieper.

    Succes met je keuzes, Monique van den beld

    www.foottouch.nl

  • Nanny

    Hoi monique,

    bedankt voor je reactie, waar heb jij je opleiding (gezichtreflexologie) gevolgd kan er niet zoveel over terug vinden?

    Gr nanny

  • monique

    beste Nanny,

    Volgens mij is er maar 1 opleiding gezichtsreflexologie. Deze wordt verzorgd door Hanneke van Baal. Ze woont in Amersfoort.

    www.hannekevanbaal.nl

    Zij vertegenwoordigt Lone Sorensen, die wereldwijd mensen met haar methode opleid.

    Ik ben nu 8 jaar voetreflexoloog en sinds twee jaar gezichsreflexoloog. Als ik nu een behandeling moet kiezen zou ik voor het gezicht kiezen, dit werkt voor mij dieper en je behandeld vanuit een ander punt. Meestal behandel ik mensen zowel de voeten als het gezicht. Het vult elkaar aan en het gezicht is minder zwaar voor mijn handen. Maar er zijn altijd clienten die alleen de voeten willen, maar omgekeerd ook soms mag je voeten niet aanraken of hebben mensen wonden op de voeten.

    Ikzelf verzorg de cursus japanse Cosmo facelifting. Een tweedaagse workshop met de oorsprong uit de gezichtsreflexologie. Meer info op www.cosmolift.nl of www.foottouch.nl