Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op voetreflexologie.startpagina.nl

het starten van een praktijk

  • Mirjam

    Ik ben momenteel bezig met een opleiding Voetreflextherapie, als ik mijn opleiding heb afgerond dan wil ik graag een eigen praktijk beginnen. Wie heeft er tips voor mij om er een succes van te maken!

    groeten,

    mirjam

  • Wil Visser

    Hallo Mirjam,

    voor het met succes opzetten van een eigen praktijk komt heel veel kijken en er komt veel doorzettingsvermogen, wilskracht en ook het nodige geluk aan te pas.

    Enkele tips die ik je kan geven : maak een goede en duidelijke folder waarin je toekomstige clienten duidelijk maakt wat voetreflexologie voor hun gezondheid kan doen. Houd lezingen en demonstraties over voetreflexologie voor je toekomstige clienten in buurthuizen, gezondheidscentra, scholen, sportcomplexen etc.

    Laat toekomstige clienten voordelig kennismaken met hun eerste voetreflexbehandeling ddor de eerste behandeling tegen gereduceerd tarief aan te bieden.

    Wees voorzichtig met het plaatsen van dure advertenties, huis aan huis folderen geeft iets meer respons, maar doe dit gericht.

    Zoek samenwerking met een pedicure, schoonheidsspecialiste, natuurgeneeskunidig therapeut etc.

    Het opzetten van een succesvolle praktijk is in ieder geval van meerdere factoren afhankelijk en gaat vaak met vallen en opstaan gepaard. In het begin zal je met je praktijk vrijwel geen inkomsten kennen, maar wel veel uitgaven. De praktijk kan dan geld kosten. Houd hiermee in het begin rekening.

    Dit is makkelijker vol te houden als je naast de praktijk nog een vast inkomen uit andere arbeid hebt. Gaat de praktijk op een gegeven ogenblik wel heel goed lopen, dan kan je altijd nog je baan opzeggen.

    Hopende je hiermee wat tips aangereikt te hebben wens ik je veel succes met het opstarten van je eigen praktijk.

    met vr. gr.

    Wil Visser

    http://praktijkdeRegenboog.wolweb.nl

  • Leon Frenken

    Hoi Mirjam,

    Het is van essentieel belang dat je naar buiten treed op een profecionele manier. Dit begint al met de eerste flayer die je verdeeld en de manier van reclame maken . Zorg ervoor dat je herkend wordt, gebruik steeds het zelfde briefpapier voorzien met jouw logo. Een profecionele website is natuurlijk in deze digitale tijd eveneens van belang. Voor mijn vrouw heb ik er een gemaakt (Praktijk voor natuurlijke gezondheidszorg - Reflexzonemassage - metamorfosemassage - Bachbloesems.) Kijk maar eens op www.praktijk-vitaal.nl

    Ik wens je veel succes met je praktijk.

    Leon Frenken